Üdvözöljük a Firmin Kft. blogján!

Közös képviselői, társasházkezelői információk. Honlapunk eléréséhez, kérjük klikkeljen a felső sorra!
Keresés
Miért nem fizetik a közös költséget? A leggyakoribb okok.
Közzétette: www.kozoskepviseloje.hu itt: Közös képviselet • 2013.06.25. 11:12:39
Miért nem fizetik a közös költséget?

A leggyakoribb okok.

Sajnos minden közösségben található olyan tulajdonos, aki valamilyen okból nem tesz eleget a fizetési kötelezettségének. Ez lehet csak átmeneti, egy-két hónapos lemaradás, de találkoztunk már állandósult fizetési hajlandóság megtagadásával is.

Legáltalánosabb jelenség, amikor a tartozó tulajdonost korábban valamilyen sérelem, vagy vélt sérelem érte. Nem nyugszik bele egy közösségi döntésbe, ami esetleg nem kedvezett neki, vagy kiseb-nagyobb vita lezárásaként, a vélt igazsága biztos tudatában dönt úgy, hogy nem fizet tovább. Ezt a döntést általában rövidebb távra kalkulálja be, de nem tud már megállni, mert a több hónapos felhalmozott tartozása növekszik a kamatokkal, és elér egy olyan határt, ami már komoly problémát jelenthet pénztárcájának. Ekkor már nem is tudná rendezni egy összegben tartozását.. nem folytatom tovább, erre szokták mondani, hogy elindult a lejtőn.

Természetesen ilyenkor a közös képviselőnek, ill. a társasházkezelőnek minden esetben meg kell tennie a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a tartozásokat a legrövidebb időn belül rendezzék.
Hogy mik ezek a lépések? Nos.. ez egy másik bejegyzésben olvasható.


Nincs hozzászólás





Közös képviselet, Firmin Kft. Budapest III. kerület