Üdvözöljük a Firmin Kft. blogján!

Közös képviselői, társasházkezelői információk. Honlapunk eléréséhez, kérjük klikkeljen a felső sorra!
Keresés
Közös képviselő leváltása
Közzétette: www.kozoskepviseloje.hu itt: Közös képviselet • 2013.03.21. 14:47:15
Abban az esetben ha tulajdonosi közösség nincs megelégedve a közös képviselő működésével, kezdeményezheti annak leváltását, ill. felmentését. Ezt egy rendkívüli közgyűlés alkalmával lehet megtenni, közgyűlési határozattal.
Ennek a közgyűlésnek a z összehívásához már elegendő az összes tulajdoni hányad egytizede. Természetesen írásban kell jelezni a közös képviselő felé, hogy a továbbiakban nem tartanak igényt munkájára, továbbá meg kell jelölni a napirendi pontot, vagy pontokat is. Bármennyire furcsa, de a saját leváltását célzó közgyűlést is a közös képviselőnek kell összehívni 15 napon belül. Ha ezt nem hajlandó megtenni, vagy szándékosan nem 8 nappal az időpontot megelőzően értesíti a tulajdonosokat, akkor a közgyűlés összehívását kezdeményezheti a fentebb említett egytized tulajdonrésszel rendelkező közösség, vagy a számvizsgáló bizottság.
Célszerű úgy várni a közgyűlést, hogy már van egy-két új jelölt a leendő feladatok ellátására, de erről majd külön írok egy blog-bejegyzést.

De térjünk vissza a témához, a közös képviselő leváltását célzó közgyűlésen egyszerű szavazattöbbséggel születhet határozat. Kicsit magyarosítva: az összes tulajdoni hányad több mint felével rendelkező tulajdonostársaknak kell jelen lenniük, és ezen belül a szavazattöbbség dönt.
Ha nem határozatképes a közgyűlés, akkor 15 napon belül kell ismételten összehívni az eredetivel megegyező tartalommal és napirendi pontokkal.
A fenti célzattal megismételt közgyűlés, már a jelenlévők tulajdoni hányadára tekintet nélkül is határozatképes!


Nincs hozzászólás





Közös képviselet, Firmin Kft. Budapest III. kerület