Firmin Kft. Közös képviselet felsőfokon a tisztesség, megbízhatóság jegyében az önök érdekeit képviselve. WWW.KOZOSKEPVISELOJE.HU


A tartalomhoz

Közösképviselet - TársasházkezelésTisztelt Érdeklődő!


Mindig bosszantott a dolog, amikor a régi lakóhelyünkön közgyűlésre kellett mennünk, pedig átlagosan csak évente egy alkalommal volt ilyen, de az sem ért sokat. Általában indulatos vitába torkollott, és ilyen légkörben határozatokat elég nehéz volt hozni, bár az egy év előre tervezése még nem okozott volna különösebb nehézséget, -mert vannak kiszámítható rendszeres költségek, előre megtervezhető munkák és a velejáró kiadások- de az év közben jelentkező váratlan problémák és feladatok sokasága akkor és ott csapódott le a közgyűlésen. A közös képviselő évente csak egy-két alkalommal látogatott el a társasházunkba (mivel ez az általános gyakorlat), így a problémák zömét távolról - telefonon, faxon, e-mailen - mindenféle külsős emberekkel igyekezett megoldani. Az ilyen fajta probléma-megoldás ritkán volt eredményes és megfelelő színvonalú, így a legtöbb feladatot csak évről évre görgette maga előtt, és nem tudta őket hatékonyan kezelni. Munkáját nagyban hátráltatta az is, hogy a minél több pénzkereset reményében egyre több társasházat vállaltak fel, néha már azt sem tudták, hogy ki kicsoda, semmiféle személyes kapcsolat nem volt a tulajdonosokkal.

Többször beszélgettünk a párommal, hogy ez nem jó így, és ha lenne időnk és energiánk, akkor olyan céget kellene alapítanunk, ahol a tulajdonosokkal történő kapcsolattartás mindennapos dolog és így a rendszeresen jelentkező problémákat hatékonyan lehetne kezelni. Végül úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy ilyen céget.
Ez meg is történt, és azóta is úgy végezzük a társasház-kezelési és közös képviseleti feladatokat, mint ahogyan mi is szerettük volna elérni a saját lakóhelyünkön.
Feleségem államigazgatási végzettsége, jogi, pénzügyi és adminisztratív jártassága mellé jól illeszkedik az én általános gépész végzettségem, műszaki ellenőri múltam, kazán és elekktromos rendszerekben szerzett tapasztalatom. A társasházkezeléshez kötelezően előírt iskolát sikeresen elvégeztem, majd megalapítottuk a saját cégünket azzal a céllal, hogy mi teljesen másképp fogjuk végezni a munkánkat, mint a jelenlegi általános közös képviselői gyakorlat. Elhatároztuk, hogy kevés házat vállalunk, hogy minden tulajdonost személyesen megismerjünk, és mindenkivel - aki azt igényli - telefonon, e-mailben vagy faxon - rendszeres kapcsolatot tartunk.
Hihetetlenül boldogok voltunk, amikor az első két kezelésünk alatt álló társasházunkból csak pozitív visszajelzéseket kaptunk, és nem akarták elhinni a tulajdonosok, hogy így is lehet ezt csinálni. Mindenkit személyesen ismerünk, mindenkivel telefon- vagy/és e-mail kapcsolatban állunk, igény szerint akár havonta egyénre szabott elszámolást készítünk a befizetéseiről, ill. az aktuális egyenlegéről.

Vállalkozásunk több éve sikeresen működik, jól összeszokott, mondhatnám, családias a viszony azokkal a tisztességes mesteremberekkel, akiket sikerült magunk köré gyűjtenünk és olyan ütőképes kis csapatot hoztunk létre, akikkel minden felmerülő feladatot meg tudunk oldani, legyen az kerti munka, tetőfedés, beázás helyreállítása, burkolás, villanyszerelés vagy bármi egyéb. Ezzel kiküszöböltük azt a tulajdonosoknak legtöbbször nem tetsző problémát is, hogy minden esetben ismeretlen, leinformálhatatlan emberek járkáljanak a házukban, akikben természetesen nem bíznak meg, hiszen senki nem ismeri őket. Mi évek óta ugyanazzal a csapattal dolgozunk, akikért tűzbe tesszük a kezünket, hiszen számunkra is fontos, hogy a sokszor luxus-kategóriájú, exkluzív ingatlanokba kizárólag megbízható emberek mehessenek be. Gyakorlatilag bármilyen feladatot meg tudunk oldani, és ezeket kultúrált hozzáállással, pontosan, precízen és kiváló minőségben tesszük. Nagy szó ez napjainkban, amikor gyakran a pillanatnyi haszonszerzés reményében elvész a jóérzés és a korrekt, tisztességes munka fogalma.

Természetesen családi cégünk nem karitatív vállalkozás, mi is pénzért dolgozunk - talán nem is mi vagyunk a legolcsóbbak -, de mindig az optimális ár-érték arányra törekszünk.

Tudjuk, hogy nagyon sok közös képviselettel és társasházkezeléssel foglalkozó cég van jelenleg a piacon, de koncepciónkban nem jelentenek konkurenciát, mert teljesen másképp végzik ezt a feladatot, mint mi.

Jogi hátterünkkel több társasházunkban eredményesen megerősítettük a fizetési fegyelmet, ami esetleg a régi közös képviselőnek évek munkájával sem sikerült. Igény szerint akár havonta készítünk és küldünk ki a tulajdonosoknak elszámolást, hogy folyamatosan nyomon tudják követni nem csak a saját, de tulajdonostársaik befizetéseit és a teljes ház anyagi helyzetét is.
Több olyan műszaki problémát oldottunk már meg, ami igazi kihívást jelentett, de pont ezért volt nagyszerű számunkra is, mert ezekből is tanulva mindig felkészültebbek lettünk a következő feladat ellátására.

Családi vállalkozásunk jelenleg 6 társasházat kezel, és még 1-2 társasház közös képviseletét tudja vállalni, mert véleményünk szerint túl sok ház egyidejű kezelése munkánk színvonalának csökkenésével járhat, amit semmiféleképpen nem szeretnénk.

Ha Önöknél minden rendben van és közös képviselőjük tökéletesen dolgozik, akkor nem ránk van szükségük, de ha az Önök házában esetleg gondok, megoldatlan problémák vannak, nem mennek olyan flottul a dolgok, mint ahogyan azt szeretnék, akkor keressenek meg minket bármelyik elérhetőségünkön (telefon, fax, e-mail, posta) egy kötetlen informális beszélgetés céljából, ami még semmiféle elkötelezettséget nem jelent. Akkor is nyugodtan megkereshetnek, ha nem tervezik a közös képviselő leváltását, csak jogi, pénzügyi vagy műszaki probléma megoldásában szeretnének pártatlan és hozzáértő kívülállótól tanácsot vagy segítséget kérni.

Javasoljuk még "Információk" menüpontunk átolvasását, mert több fontos dolgot megtudhatnak az ott felhozott példákon keresztűl.


Köszönjük, hogy időt szakított bemutatkozásunk elolvasására, és ha felkeltettük érdeklődését, kérjük jelentkezzen valamelyik elérhetőségünkön.Üdvözlettel:
Huszti Katalin és Vályi Gyula
FIRMIN Ingatlankezelő Kft.


Főoldal | Magunkról | Szolgáltatások | Referenciák | Árak | Kapcsolat | Információk | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe